Endokannabinoidy wzmagają wrażenie słodyczy
dodano: Środa, 23 Grudzień 2009, 12:58:05
Zdaniem badaczy z Monell Center i Uniwersytetu Kiusiu endokannabinoidy, czyli komórki smakowe mogą być zaangażowane w regulowanie naszego apetytu w większym stopniu niż dotąd sądzono.
"Serce w potrzasku! Stres jako czynnik ryzyka chorób serca"
dodano: Środa, 23 Grudzień 2009, 9:21:04
W Warszawie odbyła się ostatnio konferencja, podczas której specjaliści dyskutowali nad wpływem stresu na powstawanie chorób układu krążenia. Stres jest dziś powszechnym problemem wśród dzieci i młodzieży, nawet najmłodsi odczuwają jego objawy.
Zalety sztucznych słodzików
dodano: Wtorek, 22 Grudzień 2009, 15:41:30
Wyniki najnowszych badań świadczą o tym, że połączenie sztucznych słodzików z tradycyjnym cukrem wzmaga wydzielanie hormonu sygnalizującego sytość oraz pomaga kontrolować poziom cukru we krwi.