Czy poszedłbyś na występ tancerek XXL, takich jak zespół Danza Voluminosa?
Część właścicieli lokali gastronomicznych obawia się, że wprowadzenie zakazu palenia spowoduje zmniejszenie liczby klientów. Ich zdaniem proponowane przez Sejm rozwiązania nie biorą pod uwagę skutków ekonomicznych zakazu. Wprowadzenie zakazu palenia w barach i restauracjach w opinii ich właścicieli oznaczać będzie utratę części palących klientów i konieczność zwolnienia części personelu.
Jak zachęcić palaczy do przyjścia do baru, mimo obowiązującego w nim zakazu palenia? Kreatywne rozwiązanie tego problemu znalazł Dino Lotta- właściciel restauracji w Caravelle we Fryburgu. Szwajcar wpadł na pomysł, by w ścianach lokalu wyciąć po trzy otwory – jeden większy na głowę i dwa mniejsze na ręce – tak, by palący klienci mogli wsadzać w nie głowę i ręce i swobodnie palić na zewnątrz, ciałem pozostając w lokalu.
Klienci podobno już zaakceptowali taką „ścianę palenia” i regularnie z niej korzystają.