Czy poszedłbyś na występ tancerek XXL, takich jak zespół Danza Voluminosa?
Francuzi słyną z tego, że mają bardzo niski wskaźnik śmiertelności z powodu chorób serca. Poznaliśmy ich sekret... Naukowcy wykazali, że może być to zasługą spożywania dużych ilości sera Roquefort.
Okazuje się, że ten ostry w smaku ser owczy posiada silne właściwości przeciwzapalne, które wzmacniają układ krążenia i chronią go przed schorzeniami.
Częste sięganie po Roquefort ma także inne zalety - chroni przed zapaleniem stawów, wpływa na zdrowie jelit, spowalnia oznaki starzenia, a nawet zapobiega powstawaniu cellulitu.
Sekret dobrego zdrowia Francuzów może tkwić właśnie w spożywaniu tego sera.
Mieszkanki tego kraju są też znane z nienagannej figury, ba, są nawet najszczuplejsze w Europie. Nie przeszkadza im to w prawdziwej celebracji posiłków - ich kraj to przecież stolica wina, serów i potraw przyprawiających o szybsze bicie serca najwybredniejszych smakoszy świata.
Francuzi jedzą wprawdzie dużo tłuszczów, ale są one zdrowe i pochodzą głównie z produktów mlecznych. Konsumują także dużo lekkostrawnych ryb, a znacznie mniej czerwonego mięsa czy wieprzowiny. Posiłki spożywają w niewielkich ilościach i co ważne - bez pośpiechu. Stronią od podjadania między nimi i wręcz gardzą niezdrowymi produktami spożywczymi typu fast food.